S in finland nainen venäjältä

s in finland nainen venäjältä

Studentexamensproven i kort ryska , facit till flervalsuppgifterna samt beskrivningar av goda svar för provens produktiva delar hittar du här. Nio tips för dig som ska skriva ett främmande språk.

Språkproven testar förmågan att lyssna, läsa och skriva på olika språk. Vissa uppgifter försöker också simulera muntlig kommunikation i skrift. Här är censorernas tips inför studentproven i främmande språk.

Över 20 människor från hela Kroatien deltog på lördagen i en demonstration mot planerna på skyltar med kyrilliska bokstäver. Enligt Kroatiens regering ska skyltarna finnas i områden med stor serbisk befolkning. Welcome to learn Finnish! With these easy videos you learn to deal with everyday situations, e. You can find more lessons in Finnish from our Supisuomea-videos. Lisää suomea voit opetella Supisuomea-sivuiltamme.

SWE on sarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. SWE on nettisarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. Lyhyet videot kertovat, miltä Ruotsi näyttää suomalaisin silmin. Mielenkiintoisia ja vauhdikkaita henkilöitä ja aiheita, jotka tempaavat mukaansa — ja saattavat aiheuttaa kiinnostusta ruotsin kieleen!

RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä. RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä, joiden kanssa voit päivittää kielitaitoasi, venäläisyyden ja Venäjän tuntemustasi.

Löydät täältä myös videoita, blogeja, linkkejä harrastuksiin ja kulttuuriin — perusasioita unohtamatta. Opettele slaavikyykky tai tee hauskoja testejä. Videot tutustuttavat Viron kieleen ja kulttuuriin. Tällä kurssilla opit viron kielen perusteet ja saat hyvän perustan jatko-opiskelulle. Videoiden dialogit tutustuttavat eteläisen naapurimaamme kieleen ja jokapäiväiseen elämään. Kurssi perustuu kieliohjelmasarjaan Nael kummi. Haluatko oppia kielen alkeet nopeasti?

Pikavisiitti on tiivis paketti, josta saat Italian kieli- ja tapatietoa: Kielten taitotasoasteikolla pikavisiitti sijoittuu tasolle A1 kieliaines A1. Opi kielen perustaidot, joilla pärjäät matkoilla. Tällä kättelykurssilla opit arabian kielestä sellaiset perustaidot, joita tarvitset kohdatessasi arabiaa puhuvia ihmisiä matkalla, työssä, kotona, harrastusten parissa.

Tutustut myös arabialaiseen tapakulttuuriin ja elämänmenoon. Simppeliä ruoka- ja juomasanastoa matkailijalle englanniksi. Matkailun suurimpia nautintoja on syöminen ja juominen paikallisissa ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa.

Englanninkielisissä maissa aterioinnin aikataulut ovat melko lailla samat kuin Suomessa, mutta Etelä-Euroopassa kulttuuri on jo hyvin erilainen.

Arabian kielen alkeita ja arabien tapakulttuuria. Arabian kielen alkeet ja kulttuurin tuntemus auttavat pärjäämään arabiankielisessä maailmassa matkaillessa. Kulttuurintuntemus auttaa ymmärtämään arabien tapakulttuuria myös arabimaiden ulkopuolella. Englannin taito on nykyään lähes kaiken a ja o, joten siitä on hyvä opetella edes alkeet - ainakin matkailualkeet! Oletko palvelualalla tai aiotko sille? Täältä löytyy eri alojen englantia. Myös kielitutkintoihin valmistautuminen onnistuu! Opiskele espanjaa tai tutustu vain maan tapakulttuuriin.

Opiskele espanjaa itseopiskelukurssilla tai hyödynnä materiaalia opetustyössäsi. Opit kielen alkeita, kulttuuria, kielioppia ja fraaseja. Kursseista löytyy lukuisia kuuntelutehtäviä. Videoiden ja artikkelien myötä tutustut tapakulttuuriin ja historiaan.

Tutustu italian kieleen, tapoihin ja kulttuuriin! Pikavisiitti auttaa sinut matkaan. Haluatko opiskella italiaa enemmänkin? Italian peruskurssi on sopiva vaihtoehto, ja sitä käyttivät Talo Italiassa -kilpailijatkin. Molemmissa tutustut myös italialaiseen tapakulttuuriin, josta löytyy lisää Tavat ja kulttuuri- sekä Ruokakulttuuri-osioissa.

Abitreenit sopii myös kertaamiseen. Japanin kielen alkeiskurssi tarjoaa hyvän alun japanin kielen opinnoille. Samalla tutustut japanilaiseen kulttuuriin.

Niihinkin voit tutustua täällä. Tutustu Kiinaan, kiinalaiseen tapakulttuuriin, kalligrafiaan. Kiina on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä kielistä myös eurooppalaisille.

Opettele alkeet tai tutustu edes kiinalaiseen tapakulttuuriin — sekin auttaa kanssakäymisessä! Kalligrafiaa voit harrastaa pelkästään taidemielessä, ilman kielitaitoa. Näillä sivuilla voit opiskella kreikan kielen alkeita, kerrata aakkoset tai tutustua Kreikan historiaan.

Latinaa ei enää puhuta äidinkielenä, mutta romaaniset kielet, espanja, ranska, italia,romania ja portugali, ovat kehittyneet latinan puhutusta muodosta. Latinaa opetetaan edelleen monissa kouluissa ja yliopistoissa ja se on katolisen kirkon pääkieli. Latinaa käytetään myös lääketieteessä, luonnontieteessä ja oikeustieteessä. Monissa nykykielissä on latinasta peräisin olevia lainasanoja.

Tutustu liettuan kielen alkeisiin ja Liettuan historiaan. Haluatko oppia muutaman sanan liettuan kieltä? Täällä voit tutustua myös Liettuan historiaan.

Portugali on maailmankieli, puhujamääränsä perusteella maailman kuudenneksi puhutuin kieli — puhujia sillä on yli miljoonaa ympäri maailmaa. Tutustu puolan kielen alkeisiin ei toimi mobiilissa. Puolan kielen alkeet ja kulttuuri tulevat tutuksi Easypolish-kurssilla. Tutustu Ranskaan ja opettele ranskan alkeet matkaeväiksi.

Ranskan alkeita matkaeväiksi voit opiskella helposti pikavisiitin avulla — ja tutustua samalla ranskalaiseen tapakulttuuriin! Ranskaan ja ranskalaisuuteen voit tutustua myös mielenkiintoisten suomenkielisten artikkelien ja videoiden avulla, joita löydät otsikkojen Ruokakulttuuri sekä Tavat ja kulttuuri alta. Treenaa ruotsin kieltä - kouluun, ammattiin, harrastuksiin!

Ruotsin kieltä voit opiskella täällä erilaisin tavoittein: Saksan kieltä ja saksankielisten maiden kulttuuria. Saksan kieliopinnot sisältävät videomateriaalia, tekstiä ja tehtäviä. Materiaalin avulla voi opiskella saksan kielen alkeita ja fraaseja sekä Itävallassa ja Sveitsissä käytettäviä ilmaisuja.

Materials for learning Finnish language and culture. Welcome to learn Finnish language and culture! These materials are mainly in Finnish, but some of them offer English translations or vocabularies to help the beginners. Start with Mun Suomi My Finland for some elementary phrases and for the culture - the site is now also in English!

Then continue with Supisuomea for more serious language learning. Asiointisuomea will help you to deal with everyday situations in town and with administrations. Easyfinnish is in English, but it only works on pc, not on mobile devices.

Turkki on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista, mutta turkin kieli on useimmille vieras. Nyt voit opetella sitä lomatarpeiksi ja tutustua muutenkin Turkin historiaan ja ruokakulttuuriin. Temptation Islandin neljännellä kaudella Thaimaahan matkustaa neljä erilaista pariskuntaa, joilla jokaisella on oma syynsä lähteä testaamaan suhteensa kestävyyttä. Elias pisteyttää Jennien peffan, ja Markus ylittää itsensä tuplatreffeillä.

Illalla koetaan yksi Temptation Islandin historian dramaattisimmista iltanuotioista. Kaltoin kohdellaan erityisesti lippalakkeja, joista yksi päätyy tuleen ja toinen maahan poljetuksi. Sami Kuronenkin menee hiljaiseksi, kun ilta päättyy.

Temptation Islandilla vietetään perinteistä suomalaista juhannusta, johon kuuluvat kokko ja festarit. Aleksanteri Hakaniemi saapuu heittämään keikan molemmille saarille. Elias jättää Jonnan paitsioon ja viettää iltansa enimmäkseen Jennien seurassa. Vilman ja Santerin suhde syvenee, Minna löytää viimein sopivan olkapään. Minna ja Sammy lähtevät tahoillaan treffeille julkkissinkkujen kanssa ja päätyvät syvällisiin keskusteluihin.

Sammy alkaa näyttää ihastumisen merkkejä Amandaa kohtaan. Sinkkunaisista on Inkan vuoro kuunnella Danin loputonta vuodatusta rakkaudesta Eveen. Iltanuotiolla Sammy tekee paljastuksen ja Vilman kärsimysnäytelmä jatkuu.

Temptation Islandille tulee uusi pari, nuoret tamperelaiset Oona ja Juuso. Heidän suhteessaan on ennätysmäisen nopeasti päädytty tylsyyskuoleman partaalle ja ongelmana on myös huomion tarve ja mustasukkaisuus. Muut varatut parit jatkavat temmellystään uusista piittaamatta. Sammy kaipaa frendipalvelusta, ja Elias itkettää taas Jonnaa. Juuso vie Inkan treffeille Tempparit-klassikoksi muodostuneelle ananasfarmille, ja Oona puolestaan jatkaa kyynelehtimistä.

Sammy ja Amanda puhdistavat ilmaa edellisillan vonkabileiden jälkeen, ja Tomas osoittautuu liian järkeväksi treffiseuraksi Minnalle. Iltanuotiolla Danin ilme synkkenee, kun hän näkee kenen kanssa Eve on ollut treffeillä, Minna saa terveisiä Tuusulasta, ja Vilmalle näytetään eron ja kosinnan välillä heittelehtivä Elias. Sammylla sojottaa taas, tällä kertaa enimmäkseen tonttulakki.

Dani antaa oppitunnin siitä, miten vedetään oikeaoppinen rynnäkkökänni. Minna ja Markus etenevät jo puhetta pidemmälle. Elias ja Jonna laittavat hiekkarannan sisustuksen uusiksi. Juuso suuntaa treffeille suorapuheisen Sanen kanssa, ja hemmottelusta huolimatta Oona tirskauttaa taas itkut treffeillä. Vilma ja Antti yllätetään iloisesti, mutta kukaan ei ole niin iloinen kuin Eliaksen kanssa deittaileva Melissa. Illalla iltanuotiolla tarkistetaan taas Minnan tuuliviirin asentoa.

Vilman ja Eliaksen suusta kuullaan suoraa puhetta seksistä. Päivät alkavat pikkuhiljaa käydä vähiin, ja nyt valitaan jo kumppaneita viimeisille tavallisille treffeille. Elias tekee vihdoin ja viimein kaikkien odottaman valinnan ja lähtee treffeille, joissa kaksimielisyydet lentelevät.

Illalla puolestaan juhlitaan viimeisiä yhteisiä bileitä ja loppusuoran avautuessa viikkojen ajan kasautuneet paineet alkavat viimein purkautua kuin tulivuori. Hän ei tiedä, että me tiedetään. Viisaita puhuva Kalu saa Oonan silmät avautumaan, kun taas toisaalla ennustaja povaa Even ja Markuksen lomaromansseille jatkoa myös ulkomaailmassa.

Tunnelmat Kurosen grillissä ovat kaksijakoiset, kun toiset odottavat innolla viimeistä nuotiota ja kumppaninsa tapaamista ja toiset taas pelkäävät sitä. Vilma romahtaa viimein kunnolla. Temptation Islandilla käynnistyy viimein toisten odottama ja toisten pelkäämä loppusuora. Jakson aluksi kaikki valitsevat kumppanit viimeisille, 24 tuntia kestäville unelmatreffeille. Ensimmäisenä treffeilleen lähtevät Oona ja Juuso sekä Eve ja Dani.

Eve vie jo aiemmin paljastamansa suunnitelman mukaisesti unelmadeiteille Kallen. Illan romanttiselle dinnerille pukukoodina on punaista ja mustaa, ja viettelystä testataan murtumispisteeseen saakka.

Oonan ja Juuson viimeinen iltanuotio. Temptation Islandin neljännellä kaudella jokainen pari saa oman iltanuotiojaksonsa. Ensimmäisenä Kurosen eteen astelevat kesken matkan mukaan tulleet Oona ja Juuso.

Mitä Oona on oppinut itsestään, ja uskooko hän Juuson lupauksen antaa enemmän huomiota ja läheisyyttä? Entä uskooko Juuso, että Oonan mustasukkaisuus on selätetty? Vieläkö hän on valmis satsaamaan parisuhteeseen, jossa mikään ei tunnu riittävän? Lähteekö pari saarelta yhdessä vai erikseen? Even ja Danin viimeinen iltanuotio. Eve ja Dani tapaavat toisensa reilun kolmen viikon erossa olon jälkeen.

Dani on odottanut viimeistä iltanuotiota kuin pikkulapsi jouluaattoa, kun taas Eve on keskittynyt nauttimaan matkasta ja Kallen seurasta. Mitä kysyttävää Danilla on Even ja Kallen suhteesta?

Mitä on tapahtunut unelmatreffeillä? Ahdistaako Danin riippuvuus Eveä? Jos pariskunta jatkaa yhdessä, saako Eve vielä tavata Kallea? Entä lähteekö pari saarelta yhdessä vai erikseen? Minna ja Sammy sekä Vilma ja Elias lähtevät kumppaneineen omille 24 tunnin unelmatreffeilleen. Deitit saavat hyvän alun, kun treffiaktiviteetit ovat kaikkien mieleen.

Illalla kaksi paria uppoutuu syvällisiin keskusteluihin tulevaisuudesta, kun taas toiset kaksi valmistautuvat yhteiseen kiihkeään yöhön. Minnan ja Sammyn viimeinen iltanuotio. Mutkaisen ja mäkisen matkan Temptation Islandilla taivaltaneet Minna ja Sammy tapaavat toisensa viimeisellä iltanuotiolla. Varsinkin Minnan mielipide suhteen jatkosta on kauden aikana vaihdellut, mutta yhteiselle nuotiolle hän tulee varmana siitä, mitä haluaa.

Niin tuleekin Sammykin, mutta onko pariskunta samaa mieltä keskenään? Kummalla on enemmän anteeksiannettavaa, ja voiko luottamusta enää rakentaa uudelleen? Vilman ja Eliaksen viimeinen iltanuotio. Kauden puhutuin pari Vilma ja Elias astelee vihdoin omalle viimeiselle iltanuotiolleen.

. BB JANITA PORNO GALLERIA

ILMAISET SUOMI SEKSIVIDEOT ILMAISET PORNO VIDEOT FI

S in finland nainen venäjältä

Tämä Kirsi Kunnaksen ja Jaakko Syrjän poika taipuisi ehkä runoilijaksikin, niin vakuuttelee toimittaja Jani Tanskanen. Liian heikko projektorin valo tuottaa haalean kuvan, eikä projektori kykene esimerkiksi tuottamaan kuviin luonnollista päivänvaloa. Oletko kiinnostunut venäläisestä kulttuurista ja yhteiskunnasta? Illan romanttiselle dinnerille pukukoodina on punaista ja mustaa, ja viettelystä testataan murtumispisteeseen saakka. Englannin taito on nykyään lähes kaiken a ja o, joten siitä on hyvä opetella edes alkeet - ainakin matkailualkeet!

Kontrastisuhteen merkitys on suurempi kotiteatteriprojektoreilla kuin kokoushuoneprojektoreilla, sillä kontrasti näkyy selkeämmin huoneissa, joissa on vähän valoa. Kun olet ostamassa projektoria, sijoituksen joustavuus on erittäin tärkeää. Ei kannata ostaa upeaa projektoria, jos sitä ei pysty sijoittamaan huoneeseen, jossa sitä haluat käyttää. Linssikulma ilmaisee, kuinka paljon voit säätää kuvan sijaintia prosessorin sijaintiin nähden. Heittoetäisyys kertoo, kuinka lähelle valkokangasta projektorin voi sijoittaa halutun kuvakoon saamiseksi.

Jos tilaa on vähän, lyhyt heittoetäisyys on olennaisen tärkeä parhaan kuvan saamiseksi. Zoomauskerroin taas kertoo, kuinka paljon kuvaa on mahdollista suurentaa, ja kuinka joustavasti se voidaan sijoittaa eri paikkoihin. Ne sekoittavat punaisen, vihreän ja sinisen värin yhteen valkoiseksi väriksi. DLP digital light processing -teknologialla varustetuissa projektoreissa taas on vain yksi paneeli, ja ne luovat värit esittämällä värit yksitellen ja vuorotellen, yleensä väripyörän avulla.

Kyse ei ole siitä, kuinka kirkkaita värit todella ovat, vaan siitä, kuinka kirkkailta ne vaikuttavat. Tätä voidaan kutsua valovoimaksi. Värien valovoima, samoin kuin ANSI lumen -arvo, ei kerro mitään siitä, kuinka tarkka värien toisto on tai kuinka paljon kalibrointia tarvitaan tyydyttävän kuvan aikaansaamiseksi. Tällöin punainen, vihreä ja sininen väri mitataan erikseen, ja tulokset lasketaan yhteen. Näin saatu numero on värin maksimaalinen kirkkaus.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että LCD-projektoreissa on parempi kuva. Kun värien kirkkaus maksimoidaan, se aiheuttaa usein väreiltään epätasapainoisen kuvan. Soundbar-kaiuttimessakin on hyvä ääni, mutta jos haluat kunnollisen elokuvakokemuksen, tarvitset kotiteatterijärjestelmän.

Kotiteatterijärjestelmä koostuu eri puolille huonetta sijoitetuista kaiuttimista, ja se saa sinut tuntemaan kuin olisit tapahtumien keskipisteessä — aivan kuin elokuvissa. Kotiteatterijärjestelmässä on tilaääni, eli se lähettää äänen juuri oikeaan kaiuttimeen, jotta se tulee oikeasta suunnasta ja vastaa elokuvan tai televisio-ohjelman tapahtumia. Jos esimerkiksi elokuvassa henkilö lähestyy vasemmalta, kuulet hänen askeleensa lähestyvän niin ikään vasemmalta puolelta ja jatkavan matkaansa keskikaiuttimen kautta oikeanpuoleiseen kaiuttimeen.

Kotiteatterijärjestelmissä on yleensä tuotenimen yhteydessä numero, kuten 5. Ensimmäinen tarkoittaa, että järjestelmässä on 5 äänikanavaa kaiutinta sekä 1 subwoofer. Subwoofer on kaiutin, joka on suunniteltu toistamaan matalat äänet bassotaajuuksilla. Jos sinulla on 5. Voit halutessasi estää evästeet verkkoselaimen asetusvalikossa — tässä tapauksessa et voi kuitenkaan hyödyntää sivujamme täysin tai vahvistaa tilausta.

Voit jatkaa sivuston käyttöä normaalisti, mikäli hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää evästeiden käytöstä täältä. Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun. Vertaile Poista kaikki tuotteet. Projektorit kotiteatteriin ja urheilun katsomiseen Jos haluat erittäin suuren kuvan valkokankaalle tai kokonaisen kotiteatterijärjestelmän, projektorit eli videotykit tarjoavat paljon vastinetta rahoillesi. Mutta mitä oikeasti kannattaa ottaa huomioon, kun olet ostamassa projektoria, joka sopii elokuvien tai urheilun katsomiseen?

Tässä oppaassa kerromme käsitteistä, joita kohtaat projektoria ostaessasi, ja autamme sinua valitsemaan sopivan projektorin kotiteatteriisi. Resoluutio Resoluutio kertoo kuvan yksityiskohtaisuudesta ja tarkkuudesta. Valoteho ja lumen-arvo Projektorin kirkkaus eli valoteho vaikuttaa siihen, kuinka valoisaan tilaan se voidaan sijoittaa ja kuinka suuri valkokangas voi olla ilman, että kuvan laatu heikkenee. Kontrastitaso Kontrastitaso tai kontrastisuhde tarkoittaa kuvan tummimpien ja vaaleimpien alueiden väristä eroa.

Projektorin sijoittaminen Kun olet ostamassa projektoria, sijoituksen joustavuus on erittäin tärkeää. Äänentoistojärjestelmä Soundbar-kaiuttimessakin on hyvä ääni, mutta jos haluat kunnollisen elokuvakokemuksen, tarvitset kotiteatterijärjestelmän. Ääntä kotiteatteriin Näytä kaikki. Lue lisää Gigantin tuotteista: Kompaktii ja kevyt Langaton Integroitu PowerBank.

Tutustu Chromebookiin Kuukauden pelikonetarjous! Videot havainnollistavat sekä äänteitä että kyrillisiä kirjaimia. Eivät ne olekaan niin vaikeita! Tässä on mainio tilaisuus tutustua venäjän aakkosiin puolessa tunnissa. Ensi kuulemalla ja katsomalla kaikki kirjaimet eivät toki jää mieleen, mutta muutamalla toistolla koko juttu alkaa selvitä. Kyrilliset kirjaimet lisäävät ennakkoluuloa kieltä kohtaan ja nostavat kynnystä aloittaa kielen opiskelu.

Aakkoset ovat kuitenkin helpoimpia asioita venäjässä, ja miten paljon tuttua niiden takaa paljastuukaan. Nykyvenäjään myös lainataan kiihtyvällä vauhdilla uusia sanoja esimerkiksi englannista, ja näyttää hauskalta, kun venäläiset kirjoittavat lainasanat niin kuin ne lausutaan.

Tässä joukossa on vähän oudomman näköisiä vokaaleja - jaata, juuta ja iitä, mutta niitäkään ei ole mahdoton oppia. Aiheina ovat ihmissuhteet ja verbit, joilla venäjäksi mennään naimisiin. Jakson aiheita ovat terveys ja sairaudet. Tässä osassa puhutaan paljon puhelimessa eli opitaan puhelintermejä. Lisäksi tehdään pieni kaupunkikierros Pietarissa eli tutustutaan oppaan johdolla muutamiin kaupungin perinteisiin nähtävyyksiin. Ensimmäisen jakson aiheita ovat kuulumiset, lomanvietto ja harrastukset.

Lisäksi puhutaan menneessä aikamuodossa eli preteritissä ja tutustutaan lisää liikeverbeihin. Adjektiiveja ja adverbejä, lukuja ja päivämääriä. Tässä jaksossa muodostetaan adjektiivien ja adverbien komparatiiveja eli vertailumuotoja. Ja koska adjektiiveista on kyse, puhutaan myös ulkonäösta, luonteesta, vaatteista ja väreistä. Lisäksi aiheina ovat järjestysluvut ja päivämäärät. Neljässä kompaktissa osassa Kinnunen kävi yhdessä häntä valvovan "pomon" kanssa läpi kaikki venäjän kirjaimet tutun näköisistä aina outoon taka-iihin ja kuuluisiin ässiin.

De skriftliga proven och hörförståelserna i kort ryska. Studentexamensproven i kort ryska , facit till flervalsuppgifterna samt beskrivningar av goda svar för provens produktiva delar hittar du här.

Nio tips för dig som ska skriva ett främmande språk. Språkproven testar förmågan att lyssna, läsa och skriva på olika språk. Vissa uppgifter försöker också simulera muntlig kommunikation i skrift.

Här är censorernas tips inför studentproven i främmande språk. Över 20 människor från hela Kroatien deltog på lördagen i en demonstration mot planerna på skyltar med kyrilliska bokstäver. Enligt Kroatiens regering ska skyltarna finnas i områden med stor serbisk befolkning. Welcome to learn Finnish! With these easy videos you learn to deal with everyday situations, e. You can find more lessons in Finnish from our Supisuomea-videos. Lisää suomea voit opetella Supisuomea-sivuiltamme.

SWE on sarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. SWE on nettisarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. Lyhyet videot kertovat, miltä Ruotsi näyttää suomalaisin silmin. Mielenkiintoisia ja vauhdikkaita henkilöitä ja aiheita, jotka tempaavat mukaansa — ja saattavat aiheuttaa kiinnostusta ruotsin kieleen! RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä. RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä, joiden kanssa voit päivittää kielitaitoasi, venäläisyyden ja Venäjän tuntemustasi.

Löydät täältä myös videoita, blogeja, linkkejä harrastuksiin ja kulttuuriin — perusasioita unohtamatta. Opettele slaavikyykky tai tee hauskoja testejä. Videot tutustuttavat Viron kieleen ja kulttuuriin. Tällä kurssilla opit viron kielen perusteet ja saat hyvän perustan jatko-opiskelulle. Videoiden dialogit tutustuttavat eteläisen naapurimaamme kieleen ja jokapäiväiseen elämään.

Kurssi perustuu kieliohjelmasarjaan Nael kummi. Haluatko oppia kielen alkeet nopeasti? Pikavisiitti on tiivis paketti, josta saat Italian kieli- ja tapatietoa: Kielten taitotasoasteikolla pikavisiitti sijoittuu tasolle A1 kieliaines A1. Opi kielen perustaidot, joilla pärjäät matkoilla.

Tällä kättelykurssilla opit arabian kielestä sellaiset perustaidot, joita tarvitset kohdatessasi arabiaa puhuvia ihmisiä matkalla, työssä, kotona, harrastusten parissa. Tutustut myös arabialaiseen tapakulttuuriin ja elämänmenoon. Simppeliä ruoka- ja juomasanastoa matkailijalle englanniksi. Matkailun suurimpia nautintoja on syöminen ja juominen paikallisissa ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa.

Englanninkielisissä maissa aterioinnin aikataulut ovat melko lailla samat kuin Suomessa, mutta Etelä-Euroopassa kulttuuri on jo hyvin erilainen. Arabian kielen alkeita ja arabien tapakulttuuria. Arabian kielen alkeet ja kulttuurin tuntemus auttavat pärjäämään arabiankielisessä maailmassa matkaillessa. Kulttuurintuntemus auttaa ymmärtämään arabien tapakulttuuria myös arabimaiden ulkopuolella. Englannin taito on nykyään lähes kaiken a ja o, joten siitä on hyvä opetella edes alkeet - ainakin matkailualkeet!

Oletko palvelualalla tai aiotko sille? Täältä löytyy eri alojen englantia. Myös kielitutkintoihin valmistautuminen onnistuu! Opiskele espanjaa tai tutustu vain maan tapakulttuuriin.

Opiskele espanjaa itseopiskelukurssilla tai hyödynnä materiaalia opetustyössäsi. Opit kielen alkeita, kulttuuria, kielioppia ja fraaseja. Kursseista löytyy lukuisia kuuntelutehtäviä. Videoiden ja artikkelien myötä tutustut tapakulttuuriin ja historiaan. Tutustu italian kieleen, tapoihin ja kulttuuriin! Pikavisiitti auttaa sinut matkaan. Haluatko opiskella italiaa enemmänkin? Italian peruskurssi on sopiva vaihtoehto, ja sitä käyttivät Talo Italiassa -kilpailijatkin. Molemmissa tutustut myös italialaiseen tapakulttuuriin, josta löytyy lisää Tavat ja kulttuuri- sekä Ruokakulttuuri-osioissa.

Abitreenit sopii myös kertaamiseen. Japanin kielen alkeiskurssi tarjoaa hyvän alun japanin kielen opinnoille. Samalla tutustut japanilaiseen kulttuuriin. Niihinkin voit tutustua täällä. Tutustu Kiinaan, kiinalaiseen tapakulttuuriin, kalligrafiaan.

Kiina on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä kielistä myös eurooppalaisille. Opettele alkeet tai tutustu edes kiinalaiseen tapakulttuuriin — sekin auttaa kanssakäymisessä! Kalligrafiaa voit harrastaa pelkästään taidemielessä, ilman kielitaitoa. Näillä sivuilla voit opiskella kreikan kielen alkeita, kerrata aakkoset tai tutustua Kreikan historiaan. Latinaa ei enää puhuta äidinkielenä, mutta romaaniset kielet, espanja, ranska, italia,romania ja portugali, ovat kehittyneet latinan puhutusta muodosta.

Latinaa opetetaan edelleen monissa kouluissa ja yliopistoissa ja se on katolisen kirkon pääkieli. Latinaa käytetään myös lääketieteessä, luonnontieteessä ja oikeustieteessä. Monissa nykykielissä on latinasta peräisin olevia lainasanoja. Tutustu liettuan kielen alkeisiin ja Liettuan historiaan. Haluatko oppia muutaman sanan liettuan kieltä?

Täällä voit tutustua myös Liettuan historiaan.